Rozvržení kuchyně

25.08.2017

Aby kuchyň splňovala všechny své funkce, platí zde jisté zákonitosti uspořádání podle 5ti zón.

Zásoby

Zde jsou uložené předměty určené ke spotřebě. Jako je chléb, káva, čaj, cereálie, konzervy, těstoviny, mouky atd.

Ukládání

Zde jsou uloženy předměty jako jídelní nádobí, jídelní příbory, skleničky, hrníčky, dózy atd.

Mytí

Zde se nachází myčka na nádobí, dřezová skříňka s odpadkovým košem

Příprava

Zde je hlavní pracovní plocha v kuchyni. Sem se mají uložit předměty jako pracovní příbory, pracovní pomůcky, misky, kořenky, prkénka, kuchyňské spotřebiče

Vaření a pečení

V této zóně je ideální uskladnit pracovní příbory na vaření, hrnce a pánve, pomůcky na pečení. Patří sem spotřebiče jako sporák, trouba, mikrovlnka a digestoř.